Positiv särbehandling?

Att Expressen kultur i dag avslöjar att tidigare DN-journalisten Barbro Jöberger döljer sig bakom pseudonymen Julia Ceasar är bra och självklart. Det finns inga pressetiska invändningar. Jag förstå inte ens hur man kan ställa frågan. Journalister har alltid ägnat sig åt att avslöja pseudonymer. Vem på 1960-talet hade inte velat avslöja vem deckarförfattaren Bo Baldersson var? Jag förstår inte varför en rasist med rubbad verklighetsuppfattning ska särbehandlas. Jöberger är dessutom inspiratör för de terrorister som med hot och hat försöker skrämma fram tystnad.

Jag tycker mig se hur det på senare tid börjat smyga in en särbehandling av SD. Hoten och mailstormarna verkar urholka integriteten på olika redaktioner.

Jag har länge medverkat i Panelen i SR:s Godmorgon världen. Det är alltid roligt. Men det senaste året, fr o m valrörelsen 2014, har ett nytt mönster smugit sig in. När vi säger nedgörande saker om SD har programledaren flera gånger lagt till att SD inte har någon representant i studion. Än sen? Inget parti har representeanter i studion när Panelen snattrar. När vi sagt elaka saker om FP eller V kommer aldrig det där lilla tillägget. Aldrig. Varför är det så? Jag uppfattar det som att SR särbehandlar SD positivt. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.