Antidemokraterna

Den 29 oktober fördömde Jimmie Åkesson mordbränderna mot flyktingförläggningarna. Samma dag upphörde de. Sedan dess har, enligt DN, bara ett sådant boende brunnit. Det kan vara en tillfällighet. Det kan också avslöja organisering, disciplin och samband. När ordföranden säger stopp så slutar alla. Terrorn har fyllt sin funktion.

I dag skriver DN att Sverigedemokraterna sprider flygblad bland människor på flykt. De ska inte komma till Sverige. SD varnar dem med hel- och halvlögner. Deras vanliga sätt att argumentera. Men det mest betydelsefulla är att de undertecknat med SD och "Sveriges folk". Det är en signal om vart de hör hemma, vilken politisk tradition de ansluter sig till. Det är precis så antidemokrater av olika slag — kommunister, fascister, revolutionära islamister, militärjuntor och andra — uttryckt sig genom historien. De kidnappar folket för att tala i dess namn, trots att de aldrig har folkets stöd.

SD har stöd av kanske 17 procent av befolkningen. Men anser ändå att det är dom, inga andra, som företräder folket. Vilken fräckhet. I synnerhet som det är ett parti som för länge sedan checkat ut,, inte längre vill vara med och vänt Sverige ryggen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.