Ord att vänta på

Donald Trump presenterade sin valrörelse med att beskylla mexikanska invandrade för att vara "våldtäktsmän". Nu anser han att muslimer ska registreras och övervakas. Hans svenska kollega Jimmie Åkesson behöver inte vara så outspoken. Alla vet ändå vad han tycker.

I veckan såg jag några citat från påvens tal i Philadelphia tidigare i höstas när han mötte amerikanska hispanics. Han uppmanade dem att inte glömma att de "bring many gifts to your new nation." Och: "Do not be ashamed of what is part of you, your life blood [ … ]  By contributing your gifts, you will not only find your place here, you will help renew society from within."

När får syriska flyktingar höra Stefan Löfven (eller Karin Wanngård i Stockholm) säga motsvarande? Det skulle behövas. Just nu. Men det går fint att säga det till jul, också. Ta det som en uppmaning.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.