Sätt igång protesterna, ställ frågorna!!

I dag berättade SR:s Ekonyheter om en iransk familj där pappan arbetat fyra år i Sverige, som så kallad abetskraftsinvandrad. När tillståndet skulle förnyas visade det sig att arbetsgivaren under några få månader betalat lite drygt 150 kr för lite i månadslön, alltså aningen aningen under kollektivavtalet. Därför ska familjen nu utvisas. Arbetsgivaren slarvar, löntagaren straffas orimligt. Om SR:s rapportering stämmer är det upprörande. Men det är mer än så. Det är också ett tecken på hur även svenska myndigheter anslutit sig till ett synsätt där arbetare är rättslösa objekt utan minsta skyddsnät. Låt dem jobba, och sen kan vi sparka ut dem. I botten ligger en dålig lagstiftning som MP och M kom överens om för några år sedan. Nu undrar jag a) var finns miljöpartiets engagemang för migranter i det här fallet? Visa mig, säg nåt, protestera — eller är det här "fel" slags migrant? b) Var finns LO:s engagemang för löntagarna i det här fallet? Visa mig, säg nåt, protestera — eller har den här arbetaren fel hudfärg och Fel medborgarskap? c) Var finns mediernas engagemang? Det här är ett jätteintressant fall med större implikationer, eller har ni svepts med av "det nya läget i landet, ni också"? Bevisa motsatsen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.