Kvinnohatet

Massövergreppen mot kvinnor på nyårsafton i Köln, och tydligen även andra platser som Hamburg och Kalmar (var de samordnade?), får många att dra paralleller med de på Tahrirtorget. Är det inte intressant att också jämföra med mäns näthat mot kvinnor — och i synnerhet mot kvinnor med sk invandrarbakgrund? Avsikten är densamma: att med hot tvinga bort kvinnor från offentligheten, inskränka det öppna samhället och återinrätta ett sjukt manssamhälle. I det ena fallet få bort dem från gator och torg med våld, i det andra att sitta vid en dator i en mexitegelvilla och fantisera sadism för att skrämma bort dem från samhällsdebatten. Problemet är inte ett om invandring, men ett om vissa mäns intensiva hat mot självständiga kvinnor. Manlighetsideologins globala krig mot kvinnorna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.