Kulturskillnad?

I Skåne byggde en 38-årig läkare mödosamt och på egen hand en betongbunker som fångcell på sin tomt. Sedan planlade han i detalj en avancerad kidnappning av en ung kvinna — och genomförde den. Hon låstes in i bunkern. Möjligen våldtogs hon. I dag uppmärksammas rättegången mot mannen. Mönstret känns igen. Vi har sett liknande fall i Belgien och Österrike. Varför är det inga med invandrarpanik som nu skriver ledare om kulturens betydelse för just den här typen av mäns övergrepp? Är det ett särdrag för norra Europas välfärdskulturer? Varför utbrister inte Ivar Arpi att vi nu äntligen måste få befrias från bojorna för att kunna tala om kulturskillnader? Som tur var klantade sig mannen och kunde avslöjas redan efter någon vecka. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.