Experimentet Corbyn

Jag kan inte så mycket om brittisk politik och läget i Labour. Därför läste jag mes växande intresse en artikel i senaste Dissent om fenomenet Jeremy Corbyn, "The Corbyn Experiment". Den är inget ställningstagande för eller mot, men en invändning mot de med säkra slutsatser. Men i första hand häller artikeln en hel del kylande vatten över entusiasterna. Den påstådda mobiliseringen är till exempel en luftballong, och inte ens i närheten av den som bar fram Tony Blair till partiledarposten. Stödet från de fackligt aktiva Labourmedlemmarna verkar också förvånansvärt svalt. Det som framställts som en nationell resning framstår i själva verket som en storm i espressokoppen sista kaffeslatt. James Stafford, historiker som sysslar med arbetsmarknad, använder olika perspektiv för att bättre belysa Corbyns möjligheter att ändå kanske kunna lyckas. "The danger for Labour does not really lie in his being too left wing. Rather, the problem is his inability to offer reassurance to the unaligned, or to respond convincingly to unfolding events". Klart läsvärd. Finns här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.