Supertisdag

I går skrev jag krönika på Dagens arena inför Supertisdagen i USA. Den största överraskningen är att Bernie Sanders fortsätter vinna delstater. Jag trodde han bara skulle ta Vermont i går. Han är stark i vita delstater i norr. Att han fortsätter utmana Hillary Clinton är guld. Hon är mitt givna val som president. Men han pressar henne att bli mer radikal i sociala frågor och om Wall Streets makt. Hon har inget att förlora. När Obama omvaldes som president 2012 visade undersökningar att väljarna stod till vänster om honom. Det var första gången på decennier som sympatisörerna var mer radikala än partiledningen.

Men när det gäller Donald Trump har jag dåliga magkänslor. Han har visat sig, mot alla odds, vara en formidabel kampanjpolitiker. Den 15 mars avgörs Ohio och Florida. Båda är livsviktiga swingstates i presidentvalet. Vinner man båda, vinner man Vita huset. Om Trump är stark där kan han besegra Clinton. Särskilt Ohio blir en rysare. Det är Trumpterritorium och en avgörande delstat. Och i Florida kan pensionärerna med Trump återvända till republikanerna, eftersom han inte vill försämra deras villkor. Donald Trump måste tas på samma allvar som Marine Le Pen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.