Bernie

Bernie Sanders seger i Michigan måste vara en chock för Hillary Clintons kampanj. Sanders är helt enkelt mycket starkare än någon trott. Men räcker det? Det verkar vara ungefär samma mönster i primärval efter primärval. I USA registerar man sig traditionellt som demokrat, republikan eller oberoende. I många delstater kan vem som helst rösta i primärvalen. Clinton verkar vinna överlägset bland registrerade demokrater. Sanders tar hem de oberoende, de unga och vita högutbildade med bra inkomster. Clintons bas är helt annorlunda: låginkomsttagare, partiets kärnväljare och alla minoriteter.Clintons kolaition är förmodligen starkare, men det ser så jämt ut att Sanders faktiskt har en liten chans att vinna. Valen på tisdag nästa vecka kan bli avgörande.

Jag tycker det ser ut som ungefär samma mönster som när Corbyn vann omröstningen till ny ordförande för Labour.

Jag vill att Hillary Clinton vinner, men det skulle sitta fint om hon, helt oväntat, frågar Bernie Sanders om han vill ställa upp som vice. Då skulle demokraternas berömda och starka koalition mellan olika väljargrupper garanterat hålla samman — och då vinner de.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.