Den danska frihetsfientligheten

Nu tänker Danmark inskränka yttrande- och åsiktsfriheten för religiösa företrädare. De ska inte längre få framföra åsikter som hotar det danska samhället, tror jag är de ord danska regeringen använt. På SR hörde jag i dag hur statsministern exemplifierade med att ingen förkunnare längre får säga att barn ska få stryk/agas/misshandlas. Det var ett intressant exempel. En av de stora inspiratörerna för den danska nationalismen är prästen och tidigare folketingsledamoten för Danskt folkeparti Søren Krarup. I decennier har han i böcker formulerat sin reaktionära och utpräglat högerkristna samhällskritik. Han är rolig att läsa. I somras skrev jag en lång rapport till Arenagruppen om honom och konservatismens tredje våg. Men saken är att Krarup länge och utan omsvep har argumenterat för att barn bör få stryk/agas/ misshandlas av sina föräldrar. Innebär det att han nu riskerar åtal? Han är präst (pensionerad) och uppenbarligen har han en åsikt som plötsligt anses hota danskheten — en underhållande situation eftersom han anser sig försvara just denna danskhet. Men nej. Han kommer naturligtvis aldrig dras inför domstolen. Det är ju inte de kristna man vill åt, det är ju muslimerna och kanske snart också judarna. Danmark blir bara värre och värre. Rasismen har blivit norm. Varför organiseras inget ordentligt motstånd?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.