I Philly

Jag har tagit min dator och mina anteckningar och åkt till Philadelphia. Ska vara här två månader och fortsätta skriva boken. Rätt stad för en bok om Europas förenta stater. Min fru är här på jobb så jag har helt enkelt följt med. Vi hyr ett enkelt townhouse i Phillys Southside. Det är härligt att vara tillbaka i USA. Jag avskyr politiken, men älskar landet och de som bor här.

I går var första dan här. Jag gick till kvarterets livsmedelshall. Underbart. Jag vet inte vad det är men amerikanska mataffärer ger mig rysningar — och då tänker jag inte på snobbiga Whole Foods utan de vanliga där folk hasar omkring i shorts och tofflor. Grönsakerna, frukte, köttet och allt annat. De gränslösa hyllorna med frukostflingor och inlagd gurka och olika soppa. Jag skulle bara handla lite enkel lunchmat. Det blev mycket mer. Jag kunde inte hejda mig. Mat är så förknippat med minnen, och efter att ha bott här både långa och korta perioder är de starka.

Nu väntar jag på att FedEx ska komma med mitt bagage som SAS lyckades slarva bort på flyget. Under tiden läser jag en gammal favoritförfattare, James Baldwin. Och i morgon fortsätter Stanle Cup-finalen mellan Pittsburgh och San José. Piyysburgh spelar bättre än nånsin. Dom kommer vinna. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.