Osmartare än en femteklassare

Att kalla Saudiarabien en diktatur är inte särskilt kontroversiellt. Det är till och med sant. Ja, en orubblig sanning. Att Stefan Löfven trots upprepade frågor fortsätter slingra sig är pinsamt för honom. Men det är värre än så. Det skadar tilltron till själva statsministeriet, även bortom Löfvens person. En statsminister kan inte fara med osanning om en så enkel och uppenbar sanning. Varför ska andra då behöva sträva efter uppriktighet i svårare frågor? Han skulle vara chanslös i ”Är du smartare än en femteklassare?”. I USA har det blivit pop att kalla vår tid en post-truth era. Det verkar gälla även i Sverige.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.