Till USA

Nu flyger jag till USA för tio dagars arbete. Jag ska leda en grupp på 35 svenskar och har varit med att ordna programmet. Först New York, sedan Cleveland Ohio och sedan på valdagen Washington DC. Resans röda tråd är dynamiken mellan aktivisterna och de etablerade politiska och fackliga strukturerna. Jag uppfattar den dynamiken som en av de stora berättelserna om amerikansk politik just nu och i synnerhet den här valrörelsen. I Cleveland ska vi knacka dörr för Clintonkampanjen. Dom kan behöva allt stöd. Opinionssiffrorna har sedan sista tv-debatten utvecklats i förfärlig riktning. Inte alls längre säkert att Clinton vinner. Trump har haft litet övertag i Ohio rätt länge nu och nya mätningar tyder på att han vänt läget även i Florida. Inte bra. Jag kommer skriva kortisar i Expressen under resan, och en längre till valdagen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.