Kent Ekeroth / Richard Nixon

I Gellert Tamas Det svenska hatet fastnade en detalj. Kollegor till Kent Ekeroth i Sverigedemokraterna berättar för Tamas att Ekeroth under många år bandat eller filmat mängder av samtal, möten och situationer. Ett möjligt utslag av samma kontrollmani och sjukliga föreställning att vara omgiven av fiender som avslöjade Richard Nixon. Han påstås ha spelat in nätter med uppraggade kvinnor för att de inte skulle kunna anklaga honom för våldtäkt. Det var han som dokumenterade järnrörsskandalen, en film alla i partiledningen trodde var förstörd, men som glömts kvar i en dator på partikansliet och på okända vägar nådde Expressen.

Trots olika incidenter och skandaler som skulle fällt vilken riksdagsledamot som helst överlever han alltid. Hans extremistiska islamhat och de sammanhang av internationella extremister han umgås med ger inblickar i SD:s annars dolda näringskällor. När dammet lagt sig står Ekeroth kvar, uppbackad av partiets bunkerelit. I Tamas bok anger en Sverigedemokrat en möjlig orsak. Med sina samlade inspelningar har Ekeroth hållhakar på alla i SD:s partiledning. Alla har någon gång sagt sitt hjärtas mening och fångats av hans mick eller kamera. En intressant hypotes. Säger en del om stämningen inne i bunkern. Men inspelningar är farliga grejer. Kom ihåg Richard Nixon.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.