Moderna franska feminister

Man hör sällan något spännande om fransk feminism. Men i Dissents höstnummer finns en uppmuntrande artikel. De senaste årens händelser har framkallat en inomfeministisk kritik där muslimska och andra icke-vita radikaler argumenterar för en mer intersektionell rörelse. En del av dem skulle t o m platsa i svenska bang. Läs här.

Jag hör och läser diskussioner kring det brutala mordet på 16-åringen Ahmed Obaid i Malmö. De flesta verkar utgå från att han var på fel plats i nåt slags gängkrig om narkotika eller annat. Det kan kanske stämma. Men varför nämner ingen en annan möjlighet, den vita elefanten mitt i rummet, att han föll offer för en ny Peter Mangs? Jag säger inte att det är så. jag vill inte tro att det är så. Men varför antyds inte ens möjligheten?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.