Politiska fotbojor

Förslagen som nu kommer, i lite olika former, från KD, MP och S att sätta fotboja på papperslösa är en tragedi. All rättssäkerhet dumpas. Att olika mänskliga rättigheter även ska omfatta papperslösa, som aktivister, politiker och opinionsbildare länge kämpat för, sveps undan med en arrogant armrörelse. det är skrämmande och motbjudande. Sådana partier, sådana politiker, kan man aldrig rösta på. I dag skriver Björn Elmbrant om detta orealistiska och verklighetsfrämmande spel för gallerierna i Dagens arena. Tidigare skrev Petter Larsson en längre och mycket läsvärd uppgörelse i AB: ”Så missbrukas en tragedi”. Och några månader före terrordådet på Drottninggatan skrev jag en liknande artikel i Sydsvenskan om regeringens deportationsdrömmar, som är en svensk variant på Donald Trumps amerikanska politik. Det här kan inte få fortsätta. var finns den opinion som fick ansatserna i Reva på fall? Var finns de som skrev då? Nu behövs deras röster, deras protester. Det är nu det stora allvaret infunnit sig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.