Bojkotta bokmässan?

En rad författare har skrivit på ett upprop om att inte delta i höstens bokmässa om Fria tider släpps in med egen monter. Jag har inte skrivit under (och har f ö inte heller blivit tillfrågad). Frågan är otroligt svår. Det är mycket möjligt att jag har fel och uppropet är rätt. Men jag anser att den repressiva toleransen är mer effektiv som strategi i det här fallet. Låt dom delta. Låt dom försvinna i mängden.

Bokmässans hållning är inte villkorslös, och det är bra. Om Fria tider kan kopplas till politiskt våld eller stöd till sådant ska de portas. Nu finns ett sådant fall i rättssystemet så det är mycket möjligt att de till slut får nej.

Därför är frågan om Nordiska motståndsrörelsen och politikerveckan i Visby annorlunda. NMR bör uppfattas som en terroristorganisation. De använder politiskt våld med samma självklarhet som Baader-Meinhofligan gjorde. Flera av deras medlemmar, kanske t o m de flesta är dömda för våldsbrott. Att Politikerveckan låter dem medverka i frihetens namn är fel — och avslöjar okunnighet.

Både Fria tider och Nordiska motståndsrörelsen är antidemokratiska och frihetens fiender. Men det avgörande hur man ska förhålla sig är deras förhållande till det politiska våldet, till terrorismen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.