Midsommar i förorten

Det är midsommar. Jag vaknade av en envis Trädgärdssångare. Han tillhör de sista som sjunger. De andra har avslutat säsongen och återkommer nästa vår. På Spotify väljer jag Lisa Knapps ”Till April Is Dead”. Jag är inte så förtjust i brittiska folksånger, men i dag passar Knapps fina försommarsånger. Sedan blev det svenska Thirteen Moons på gamla vinylskivor. Hur många minns dom? Sveriges bästa åttiotalsband. ”Where did they all go?” är en perfekt midsommarelegi. Vid lunchtid svepte en rullskideåkare förbi med hög hastighet, som en påminnelse om ett annat ljus.. Jag har skickat i väg en sista lång artikel till Expressen kultur på förmiddagen. Nu börjar min semester. Trädgårdssångaren fortsätter. Och när skymningen sänker sig kanske jag väljer  Frederick Delius ”The Walk To the  Paradise Garden”, den vackraste sommarmusik jag vet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.