Välj bort Socialdemokraterna

En bild Socialdemokraterna publicerat på Facebook har med all rätt väckt protester från socialdemokrater och andra. den föreställer en polis och en gränspolis som kontrollerar människor på ett tåg med orden ”Vi slår vakt om Sveriges säkerhet”. Den har pekats ut som typisk SD-retorik — och det är den ju. Den insinuerar att svensk säkerhet hotas av EU-medborgare och asylsökande, eller med andra ord av ”de främmande”.

Men ännu mer häpnadsväckande är de svar från partiets presschef Håkan Gestrin som DN fått i en artikel. Han säger bl a så här: ”Att gränskontroller utgör en del av Sveriges säkerhet tycker jag inte är kontroversiellt. Det finns ett värde i att polisen kontrollerar vilka som rör sig in i landet.”

De svenska gränskontrollerna är ett tillfälligt undantag från EU:s lagstiftning och Grundfördarg, alltså även från svensk lag. Vet inte Gestrin det? Vat han inte att EU-kommissionen krävt att Sverige ska avskaffa dom från och med nästa månad?

Eller är hans svar till DN en signal att regeringen tänker inleda en reträtt från medlemskapet i EU? Står EU-medlemskapet enligt SAP i strid med svensk säkerhet?

Det börjar bli mer och mer uppenbart att man inte kan rösta på Socialdemokraterna nästa höst. De måste förstå att när de väljer invandrarfientliga budskap förlorar dom ALLA oss som har en annan människo- och samhällssyn.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.