DN väljer rätt

Att Amanda Sokolnicki och Per Svensson blir nya chefer för DN:s ledarredaktion är fantastiskt roligt. Det innebär att tidningens successiva förändring från marknadsliberal till socialliberal fullbordas. Sokolnicki är den mest begåvade av alla liberala skribenter som dykt upp de senaste åren. Hon gjorde att jag började läsa DN:s ledarsida med nytt intresse.

Och Per Svensson, vad ska man säga om honom? Han är landets bästa kulturskribent. Det finns bara två tråkiga saker med att han börjar på DN. 1) Jag får inte längre läsa hans alltid smarta och fyndiga kulturartiklar och recensioner på Sydsvenskans kultursida. 2) Jag uppskattar när de bästa inte skriver i Stockholmstidningarna, utan i någon annan del av landet. På så vis är det också lite tråkigt.Sydsvenskan och Malmö blir lite fattigare.

Sokolnicki och Svensson innebär en säker garanti för att DN:s ledarredaktion kommer bli en barriär mot rasism, nationalism och Sverigedemokratism.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.