Arbetarrörelsens vita väg

Nu har jag också sett LO:s valfilm. Den är häpnadsväckande. Enligt LO har den svenska arbetarklassen — eller med fimens ord ”vanligt folk” — uteslutande vit hudfärg. En mycket stor andel av LO:s medlemmar är alltså ”ovanligt folk” eller helt enkelt ”de andra”. De som varje dag omger mig på pendeltåget, på väg hem från jobbet eller skolan, är medvetet uteslutna från arbetarrörelsens bild av landet. Det gör mig lessen på allvar.

Filmen är ytterligare ett exempel på socialdemokraternas verklighetsflykt (som jag nyligen skrev om i min månadskrönika i Dagens arena). Filmen avspeglar ett land som inte längre finns. Mönstret är mycket tydligt. Jag har sett det förut. I USA. Där har republikanerna nischat in sig som ett antimodernt parti för den vita befolkningen utanför de stora städerna. Går socialdemokraterna nu samma väg? Då finns det bara en sak att säga: Hej då.

Det finns bara en sak att göra. Släcka ner filmen och göra om.

En reaktion på ”Arbetarrörelsens vita väg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.