USA. Dag två.

DAG TVÅ. Kan Trump verkligen vinna? Rädslan kom med soluppgången. En ung man på Clintons nationella kampanjkontor tittar dystert på mig när jag frågar. Men i Brooklyn känns den ännu avlägsen. I köket hos Working Families Party (WFP) lyser Nelina Stamp fortfarande av radikal energi. I en lång artikel i Atlantic i somras kallades WFP för vänsterns framtida tepartyrörelse. För Nelina är det bästa beröm. Uppdraget är att vänstervrida Demokraterna. Det är inte Republikanerna som har problem utan vi, säger hon. De är påtagligt framgångsrika i New York med borgmästare Bill de Blasio som deras vinnare. Hon pratar om aktivister och partistrukturer som en svår pardans. Den har gett valrörelsen gestalt, både till häger och vänster. Senare får jag mejl från en av landets bästa politiska skribenter: ”Vi ses dan efter valet, men jag vet inte, om Trump vinner kanske jag har skjutit mig.” Helt utan ironi. Frågan står kvar när skymningen faller över Brooklyn. Den mentala omställningen har inletts: På WFP är svaret att inte ge upp.

Per Wirtén

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.